september 24, 2018

Tamales

Oorsprong

De oorsprong van de tamales is nooit echt achterhaald omdat het in veel landen al eeuwenlang gegeten wordt maar in een boek uit 1569 wordt dit gerecht reeds genoemd door een spaanse missionaris. Dit gerecht werd in het begin vooral in Latijns Amerika gegeten. Het woord tamalli betekent zoiets als ingepakt.

Samenstelling

Het gerecht bestaat uit een maïsdeegrol die gevuld wordt met verschillende ingedriênten zoals vlees, kaas maar ook groenten. Zowel een hartige- als zoete vulling wordt hiervoor gebruikt, vaak op smaak gebracht met chilipepers. Deze rol wordt ingewikkeld en gestoomd in een maïsblad, ook wordt hiervoor wel een bananenblad gebruikt. Doordat er met de vulling veel verschillende mogelijkheden zijn, ontstaan er vaak plaatselijke varianten Het maken van dit gerecht kost behoorlijk wat tijd maar moet je ook zien als een gezellige bezigheid!

Kom proeven

Tamales is één van onze overheerlijke gerechten waarvan u kunt komen genieten in ons ambachtelijke restaurant

Belangrijk!Gesloten tot 6 april

Beste gasten,

Tot en met 6 april zijn wij gesloten. Na deze periode hopen wij u in ons restaurant te mogen verwelkomen.

De komende weken, gaan wij de keuken in om nieuwe gerechten te ontwikkelen. De Culinaire Reis wordt vernieuwd met verrassende smaakcombinaties, zoals u van ons gewend bent.

Voor de Huis-chefs zullen wij regelmatig heerlijke recepten online delen. Blijf op de hoogte via onze website.

Carlina’s team!