Over ons

Bienvenidos!

Carlina’s

Met Carlina’s halen wij een stukje Zuid Amerika naar Nederland. In een huiselijke sfeer kunt u genieten van traditionele gerechten bereid op een ambachtelijke manier. Naast onze gerechten, willen wij u ook onze cultuur laten beleven.

Even voorstellen

Ik ben Sandra Vasquez Burbano, afkomstig uit de salsa-stad Cali in Colombia en sinds 2000 woon ik in Nederland. Hoewel ik ver van huis was heb ik altijd mijn cultuur dicht bij me gedragen en uit het gemis hiervan is mijn droom ontstaan om een eigen restaurant te beginnen waar ik mijn cultuur kon delen.
In 2010 kon ik mijn droom waar maken en opende ik de deuren van Carlina’s Restaurant.

Waarom de naam Carlina’s?

Het restaurant is vernoemd naar mijn moeder Carlina, van wie ik het traditioneel koken heb geleerd toen mijn zussen en ik haar hielpen met het maken van gerechten die wij op straat verkochten.
Ter ere van haar draagt het restaurant de naam Carlina’s!

Het logo

Volgens de legende van de Muisca Indianen, die leefden in het gebied wat nu centraal Colombia is, was de godin Bachué de moeder van de mensheid. Zij werd gezien als godin van de vruchtbaarheid en haar taak was om de aarde te bevolken en te voeden.

Deze prachtige mythe past goed bij mijn eigen verhaal, waarin voor mij een sterke moederfiguur centraal staat.

Hoe is het concept ontstaan?

Als enige authentieke Zuid Amerikaans restaurant in de hele regio, was het niet makkelijk om ‘onbekende’ gerechten te verkopen.
Dit eiste veel uitleg aan tafel, waardoor ( tijdelijk ) werd gekozen voor een menu met alle gerechten van de kaart in de vorm van een proeverij. De gedachte hier achter was dat de gasten bij een tweede bezoek gerichter een gerecht konden kiezen. Al snel bleek dat de gasten steeds terug kwamen voor deze proeverij van kleine gerechten.

Persoonlijke aandacht
Regelmatig kwamen er speciale vragen van gasten over een gerecht die ze bijvoorbeeld in Peru hadden gegeten of over die lekkere cocktail die ze hadden geproefd in de Caribische eilanden tijdens hun vakantie. Wij gingen het regelmatig speciaal voor ze maken. Dit riep mooie herinneringen en emoties op en een avond dineren werd een belevenis….
Dit sloot mooi aan met de visie om niet alleen gerechten te serveren, maar ook een cultuur te laten ervaren.

Zo ontstond ons concept, de Culinaire Reis, waar wij de gasten mee nemen door verschillende landen van Latijns Amerika. Een complete beleving met variatie aan authentieke gerechten, bereid op een ambachtelijke manier met ingrediënten die daar vandaan komen. Ieder gerecht met een eigen verhaal, die “onderweg” wordt toegelicht aan tafel.

Belangrijk!Gesloten tot 6 april

Beste gasten,

Tot en met 6 april zijn wij gesloten. Na deze periode hopen wij u in ons restaurant te mogen verwelkomen.

De komende weken, gaan wij de keuken in om nieuwe gerechten te ontwikkelen. De Culinaire Reis wordt vernieuwd met verrassende smaakcombinaties, zoals u van ons gewend bent.

Voor de Huis-chefs zullen wij regelmatig heerlijke recepten online delen. Blijf op de hoogte via onze website.

Carlina’s team!