Over ons

Bienvenidos!

Carlina’s

Met Carlina’s halen wij een stukje Zuid Amerika naar Nederland. In een huiselijke sfeer kunt u genieten van traditionele gerechten bereid op een ambachtelijke wijze. Naast onze gerechten, willen wij u ook onze cultuur laten beleven.

Even voorstellen

Ik ben Sandra Vasquez Burbano, afkomstig uit de salsa-stad Cali in Colombia en sinds 2000 woon ik in Nederland. Mijn cultuur heb ik altijd dicht bij me gedragen en uit het gemis hiervan is mijn droom ontstaan om een eigen restaurant te beginnen. Sinds 2010 laat ik mensen bij Carlina’s kennis maken met mijn mooie cultuur. Een cultuur waarbij de Latijns-Amerikaanse gezelligheid, muziek en passie centraal staan.

Waarom de naam Carlina’s?

Het restaurant is vernoemd naar mijn moeder Carlina, van wie ik het traditioneel koken heb geleerd toen mijn zussen en ik haar hielpen met het maken van gerechten die wij op straat verkochten.
Ter ere van haar draagt het restaurant de naam Carlina’s!

Het logo

Volgens de legende van de Muisca Indianen, die leefden in het gebied wat nu centraal Colombia is, was de godin Bachué de moeder van de mensheid. Zij werd gezien als godin van de vruchtbaarheid en haar taak was om de aarde te bevolken en te voeden.

“Deze prachtige mythe past goed bij mijn eigen verhaal, waarin voor mij, een sterke moederfiguur centraal staat”

Hoe is het concept ontstaan?

Als enig authentiek Zuid Amerikaans restaurant in de hele regio, was het niet makkelijk om ‘onbekende’ gerechten te verkopen.
Dit eiste veel uitleg aan tafel, waardoor (tijdelijk) werd gekozen voor een menu met alle gerechten van de kaart in de vorm van een proeverij. De gedachte hierachter was dat de gasten bij een tweede bezoek gerichter een gerecht konden kiezen. Al snel bleek dat de gasten steeds terugkwamen voor deze proeverij van kleine gerechten.

Een herinnering, een emotie, een belevenis…

Regelmatig werden ons vragen gesteld over een gerecht die onze gasten bijvoorbeeld in Peru hadden gegeten of over die lekkere cocktail die zij hadden geproefd in de Caribische eilanden tijdens hun vakantie. Wij gingen het regelmatig speciaal voor ze maken. Dit riep mooie herinneringen en emoties op en een avond dineren werd een belevenis….
Dit sloot mooi aan met de visie om niet alleen gerechten te serveren, maar ook een cultuur te laten ervaren.

Zo ontstond ons concept, de Culinaire Reis, waar wij de gasten meenemen door verschillende landen van Latijns Amerika. Een complete beleving met variatie aan authentieke gerechten, bereid op een ambachtelijke manier met ingrediënten die daar vandaan komen. Ieder gerecht met een eigen verhaal, die “onderweg” wordt toegelicht aan tafel.