september 10, 2019
Koken met Carlina’s: Mixto Caribe

Mixto Caribe
De Mixto Caribe, doradefilet met gamba’s op een bedje van groenten in kokoscrème, is een Caribisch gerecht dat bij veel gasten erg geliefd is. Daarnaast is dit gerecht makkelijk te bereiden. Daarom zullen wij het geheime recept onthullen zodat jullie hier thuis ook van kunnen genieten!
Een stukje Carlina’s in huis halen
Koken met Carlina’s geeft alle thuis-chefs de mogelijkheid om een stukje Carlina’s in huis te halen! In Zuid-Amerika heerst er een familiecultuur, hierbij is samen eten of samen koken een belangrijk moment van de dag. Voor wie of met wie ga jij dit gerecht maken?
Deel jullie creaties met ons via Instagram/Facebook
Tag ons of stuur een foto naar info@carlinas.nl
Recept voor 4 personen:
Vergeet de belangrijkste ingrediënten niet: passie en liefde
Belangrijke tip: volg je hart en kook altijd op gevoel
Ingrediënten:
– 4 Doradefilets
– 12 gepelde gambas
– 300 ml kokosmelk
– 200 ml melk
– 1 paprika
– 2 uien
– 4 teentjes knoflook
– zout, komijn en peper
– 1 a 2 vis- of garnalenbouillonblokjes
– Zonnebloemolie
– Lente-ui
Bereidingswijze:
– Pak een koekenpan en zet deze op vuur met de olie erin
– Glaceer de ui, paprika en knoflook
– Voeg de zout, peper en komijn toe naar eigen smaak
– Voeg de kokosmelk, melk en garnalen bouillon toe en roer het geheel door
– Leg de Doradefilet en de gamba’s op het mengsel en zet het op zacht vuur voor 5 minuten
– Ondertussen snijdt je de lente ui in ringen ter garnering
– Hierna draai je op zorgvuldige wijze de Doradefilet om in de pan en laat het 5 minuten op zacht vuur staan
Serveertips:
– Centreer de groenten en de vis. Plaats daarna de gamba’s hier boven op
– Garneer af met gesneden lente ui
– Eventueel te serveren met rijst
Veel kookplezier en eet smakelijk!
