Mixto Caribe

De Mixto Caribe, doradefilet met gamba’s op een bedje van groenten in kokoscrème, is een Caribisch gerecht dat bij veel gasten erg geliefd is. Daarnaast is dit gerecht makkelijk te bereiden. Daarom zullen wij het geheime recept onthullen zodat jullie hier thuis ook van kunnen genieten!

Recept voor 4 personen:

Ingrediënten:

– 4 Doradefilets
– 12 gepelde gamba’s
– 300 ml kokosmelk
– 200 ml melk
– 1 paprika
– 2 uien
– 4 teentjes knoflook
– zout, komijn en peper
– 1 a 2 vis- of garnalenbouillonblokjes
– Zonnebloemolie
– Lente-ui

Bereidingswijze:

– Pak een koekenpan en zet deze op vuur met de olie erin.
– Glaceer de ui, paprika en knoflook.
– Voeg de zout, peper en komijn toe naar eigen smaak.
– Voeg de kokosmelk, melk en garnalen bouillon toe en roer het geheel door.
– Leg de Doradefilet en de gamba’s op het mengsel en zet het op zacht vuur voor 5 minuten.
– Ondertussen snijdt je de lente ui in ringen ter garnering.
– Hierna draai je op zorgvuldige wijze de Doradefilet om in de pan en laat het 5 minuten op zacht vuur staan.

Serveertips:

– Om het mooi te presenteren, centreer de groenten en de vis. Plaats daarna de gamba’s hier boven op.
– Garneer af met gesneden lente ui.
– Eventueel te serveren met rijst.

Veel succes en eet smakelijk!