april 12, 2020
Koken met Carlina’s: Huevos Pericos

Easter edition
Huevos Pericos, een smakelijk en simpel gerecht die perfect is bij een gezellige (Paas)brunch met de familie!
Een stukje Carlina’s in huis halen
Koken met Carlina’s geeft alle thuis-chefs de mogelijkheid om een stukje Carlina’s in huis te halen! In Zuid-Amerika heerst er een familiecultuur, hierbij is samen eten of samen koken een belangrijk moment van de dag. Voor wie of met wie ga jij dit gerecht maken?
Deel jullie creaties met ons via Instagram/Facebook
Tag ons of stuur een foto naar info@carlinas.nl
Recept voor 4 personen:
Vergeet de belangrijkste ingrediënten niet: passie en liefde
Belangrijke tip: volg je hart en kook altijd op gevoel
Ingrediënten:
– 6 Eieren
– 1 Tomaat
– 2 Bosuitjes
– 1 Ui
– Olijfolie
– Zout
– Cherrytomaten (optioneel)
Bereidingswijze:
– Snijd de bosui in ringetjes en versnipper de ui
– Doe de ui en de bosui in een koekenpan en laat het voor 5 minuten aanfruiten in olijfolie
– Voeg de tomaat in blokjes toe en breng op smaak met zout. Bak voor 3 minuten mee
– Klop de eieren in een kom en voeg hier het warme groentemengsel aan toe. Meng de eieren en de groenten met een vork
– Doe een scheutje olijfolie in dezelfde koekenpan en zet het op vuur
– Wanneer de olie heet is, voeg je het mengsel toe en dek de pan af met een deksel
– Laat het voor circa 5 minuten bakken op laag vuur tot dat de omelet gaar is
Serveertips:
– Te serveren met brood of toast
– Garneer af met gesneden bosui en/of cherrytomaatjes
Veel kookplezier en fijne Paasdagen!
