maart 29, 2020

Koken met Carlina’s: Arroz con Leche

Arroz con leche

De Arroz con leche is een traditioneel nagerecht dat makkelijk te bereiden is en koud of warm geserveerd kan worden.

Een stukje Carlina’s in huis halen

Koken met Carlina’s geeft alle thuis-chefs de mogelijkheid om een stukje Carlina’s in huis te halen! In Zuid-Amerika heerst er een familiecultuur, hierbij is samen eten of samen koken een belangrijk moment van de dag. Voor wie of met wie ga jij dit gerecht maken?

Deel jullie creaties met ons via Instagram/Facebook
Tag ons of stuur een foto naar info@carlinas.nl

Recept voor 4 – 6 personen:

Vergeet de belangrijkste ingrediënten niet: passie en liefde
Belangrijke tip: volg je hart en kook altijd op gevoel

Ingrediënten:
– 200 gr Rijst
– 500 ml Water
– 600 ml Volle melk
– 1 Kaneelstokje
–  6 el Suiker
– 4 stuks Kruidnagel (optioneel)

Garnering:
– Kaneelpoeder
– Rozijnen of rood fruit

Bereidingswijze:

– Doe de melk, kaneelstok, kruidnagel, suiker en het water in een kookpan en breng het aan de kook op zacht vuur
– Voeg de rijst toe en laat het koken op zacht vuur tot dat de rijst gaar (zacht) is
Blijf continu roeren!!
– Wanneer je merkt dat het vocht is verdampt en de rijst nog niet gaar is, voeg je dan nog 50 – 100 ml melk toe. Niet vergeten om te blijven roeren!

Serveertips:

– Om het mooi te presenteren, kun je het serveren in een schaal of in glazen
– Garneer af met kaneelpoeder en rozijnen of met rood fruit

Veel kookplezier en eet smakelijk!