Oorsprong

Empanadas komt van het werkwoord empanar wat letterlijk inpakken of inwikkelen betekent.Oorspronkelijk komt dit gerecht uit Spanje en Portugal waar het al in 1520 in een kookboek vermeld stond. Het zijn gevulde gefrituurde of gebakken deeghapjes die in Colombia veel geserveerd worden in restaurants maar ook bij feestjes.

In andere Zuid Amerikaanse landen staat het ook vaak op het menu. Daarnaast is het ook als streetfood bij bijvoorbeeld foodtrucks een geliefd gerecht. Het voordeel is dat door het soort deeg (veelal van maïsmeel) de vulling goed bij elkaar blijft en het deeg blijft lang zacht. Hierdoor kun je het goed meenemen naar je werk of op reis.

Samenstelling

De vulling varieert vaak per land/regio. Dit kan gehakt of kip zijn maar ook zeevruchten worden wel hiervoor gebruikt. Erg belangrijk is de dip die erbij geserveerd wordt. De ají.

Kom proeven

Empanadas is één van de heerlijke gerechten op ons hapjesmenu.
Bent u nieuwsgierig geworden? Dan zien wij u graag in ons ambachtelijke restaurant.