september 1, 2019

Carlina´s Ice tea – Panela

Huisgemaakte Ice tea, Agua de Panela

Waar is onze populaire Carlina’s Ice tea nou van gemaakt? Het hoofdingrediënt van dit verfrissende drankje is panela (oersuiker). Panela is gedroogd suikerrietsap en onderscheidt zich van het gewone suikerriet omdat het nog alle voedingsstoffen en mineralen bevat. Bovendien heeft het een bijzondere smaak!

Hoe krijg je agua de panela? De panela wordt opgelost in water en er worden andere ingrediënten, bijvoorbeeld citrusvruchtensap, aan toegevoegd om het een verfrissende smaak te geven. Het is een zeer populair drankje in landen zoals, Colombia, Brazilië en Perú.

Panela kan op veel verschillende manieren worden bereid, soms wordt het als een warm drankje gedronken tijdens het ontbijt of wordt panela medicinaal ingezet vanwege de kwaliteiten die goed zijn voor je gezondheid!

De broer van Carlina, Sandra’s oom, is een suikerrietboer in de bergen van Colombia en maakt dagelijks grote hoeveelheden panela. Wij vonden dat de agua de panela naar Carlina’s gehaald moest worden zodat wij het hier kunnen introduceren en onze gasten kennis kunnen laten maken met Sandra’s jeugdsentiment!

Kom proeven!

Bent u nieuwsgierig geworden? Dan zien wij u graag in ons ambachtelijke restaurant.