Het restaurant

Ons Restaurant

Met Carlina’s halen wij een stukje Zuid-Amerika naar Nederland. In een huiselijke sfeer kunt u genieten van traditionele gerechten bereid op een ambachtelijke manier vanuit onze open keuken.

Een bruiloft, een jubileum of een zakelijke diner behoren tot de mogelijkheden. Het restaurant bevindt zich in de gezellige Walstraat in hartje Enschede en heeft een capaciteit van 70 gasten. In de zomer kunt u op ons gezellige terras zitten.

Onze Gerechten

Met ons concept, de Culinaire Reis, nemen wij u mee door verschillende landen van Zuid Amerika en laten wij u authentieke en gevarieerde gerechten ervaren. De Reis bestaat uit meerdere gangen met verschillende gerechten. Iedere gerecht met een eigen verhaal dat u ‘onderweg’ krijgt uitgelegd aan tafel.

Uiteraard kunt u ook A la carte dineren en een keuze maken uit specialiteiten, bereid volgens oude recepten. De samenstelling van a la carte gerechten bestaat uit onze klassiekers en wisselt regelmatig.

Voor vegetariërs bieden wij een uitgebreide keuze van gezonde gerechten die onder andere bereid zijn met goede vlees vervangers zoals maïs, bruine bonen, bakbananen en avocado’s.

Heeft u een bepaalde allergie?

Wij hebben een aangepaste menukaart waarin alle allergenen per gerecht vermeld staan. Onze menukaart is grotendeels glutenvrij, omdat wij veel maïs producten gebruiken.

Dranken en koffie

Naast onze ambachtelijke keuken kunt u ook genieten van huisgemaakte sangria’s, Caribische cocktails, verse sappen van tropische vruchten en wijnen uit Chili.

Voor de koffie liefhebbers, bieden wij Cafe Cola’o. Colombiaanse koffie, aan tafel bereid volgens oude traditie.

Carlina’s team

Een gezellig team heet u van harte welkom en staat voor u klaar om u een complete beleving te laten ervaren, de persoonlijke aandacht naar de gast staat voor ons centraal.

Gastheer Ruben kan u persoonlijk adviseren over onze Spaanse en Chileense wijnen. Linda, Thyra en Zorah vertellen u graag alles over onze gerechten en colleta Mirle maakt de heerlijke cocktails. Chela vermaakt de gasten in het Spaans met verhalen en weetjes over Zuid Amerika.

De keuken brigade wordt vertegenwoordigd door Chef Miguel Martínez die middels zijn passie voor koken en creativiteit, de Zuid Amerikaanse keuken terug laat zien op het bord.

Prijzenkast

In de loop van de jaren hebben wij meerdere prijzen gewonnen en daar zijn wij trots op.

In 2019 Finalist Beste Ondernemer van Twente. TOM’s Blow Out
In 2018 wonnen wij de titel Het Leukste Restaurant van Enschede én van de Provincie Overijssel.
Tijdens hét Culinaire evenement De ProefEet hebben wij prijzen ontvangen van bekende chefs.
In 2017 beoordeelde chef Rene Pluijm onze Peruaanse Ceviche en gaf ons de Zilveren Duyt.
In 2014 veroverden wij de smaakpapillen van masterchef Robert Kranenborg met een Gamba Amazona
en wonnen de Zilveren Duyt.
In 2013 ontvingen wij uit handen van de bekende chef Pierre Wind de prestigieuze Gouden Duyt.