april 5, 2020

Koken met Carlina’s: Pimientos Rellenos

Pimientos Rellenos, oftewel gevulde paprika, een gerecht die in veel keukens voorkomt. Dit gerecht is makkelijk en op verschillende manieren te bereiden, ook vegetarisch.

Een stukje Carlina’s in huis halen

Koken met Carlina’s geeft alle thuis-chefs de mogelijkheid om een stukje Carlina’s in huis te halen! In Zuid-Amerika heerst er een familiecultuur, hierbij is samen eten of samen koken een belangrijk moment van de dag. Voor wie of met wie ga jij dit gerecht maken?

Deel jullie creaties met ons via Instagram/Facebook
Tag ons of stuur een foto naar info@carlinas.nl

Recept voor 4 personen:

Vergeet de belangrijkste ingrediënten niet: passie en liefde
Belangrijke tip: volg je hart en kook altijd op gevoel

Ingrediënten:

– 4 ½ Rode paprika’s
– 500 gr Rundergehakt
– 2 Teentjes knoflook
– 1 Tomaat
– 1 Ui
– Olijfolie
– Zout, peper en komijn
– 1 blokje runderbouillon
– Geraspte kaas (optioneel)

* Voor een vegetarische versie kun je het vlees vervangen door groente naar voorkeur. Bijvoorbeeld aubergine of courgette.

Bereidingswijze:

– Snijd de bovenkant van de paprika’s af en verwijder de zaadlijsten
– Leg de uitgeholde paprika’s en de dekseltjes op een bakplaat klaar en verwarm de oven voor op 190 graden
– Doe het gehakt in een mengkom en breng het op smaak met zout, peper, komijn en 1 teentje fijngesneden knoflook
– Doe de gesnipperde ui in een koekenpan en fruit het aan in olijfolie, voeg 1 fijngesneden knoflookteentje toe en fruit voor 1 minuut mee. Snij de halve paprika en 1 tomaat in blokjes en bak dit mee voor 2 minuten
– Voeg het gehakt en 1 blokje runderbouillon toe en bak het rul
– Vul de paprika’s
– Doe gevulde paprika’s en de dekseltjes in de oven voor 20 a 25 minuten op 190 graden
– Wanneer je kaas gebruikt, voeg je deze in de laatste 5 minuten toe

Serveertips:

– Te serveren met rijst of krieltjes en een frisse salade
– Garneer af met de dekseltjes

Veel kookplezier en eet smakelijk!