april 26, 2020

Koken met Carlina’s: Patacón con Carne

Patacón con Carne is een streetfood gerecht die in verschillende landen van Latijns Amerika voorkomt. Patacónes, ofwel Tostones (gebakken bakbanaan) kan gegeten worden met verschillende toppings. Denk hierbij aan vlees, vis of vegetarisch.

Een stukje Carlina’s in huis halen

Koken met Carlina’s geeft alle thuis-chefs de mogelijkheid om een stukje Carlina’s in huis te halen! In Zuid-Amerika heerst er een familiecultuur, hierbij is samen eten of samen koken een belangrijk moment van de dag. Voor wie of met wie ga jij dit gerecht maken?

Deel jullie creaties met ons via Instagram/Facebook
Tag ons of stuur een foto naar info@carlinas.nl

Recept voor 4 personen:

Vergeet de belangrijkste ingrediënten niet: passie en liefde
Belangrijke tip: volg je hart en kook altijd op gevoel

Ingrediënten:

– 3 Groene bakbanen
– 2 Rode paprika’s
– 800 gr Runderlappen
– 2 Teentjes knoflook
– 1 Tomaat
– 2 Uien
– Olijfolie
– Zout, peper en komijn
– 1 Blokje runderbouillon

* Voor een vegetarische versie kun je het vlees vervangen door groente naar voorkeur.

Bereidingswijze:

Voor het vlees:
– Kook het vlees op hoog vuur, voor 2 a 3 uur, met ruim voldoende water en naar smaak zout, peper en komijn toe
– Check de hoeveelheid water af en toe, indien nodig aanvullen met heet water
– Wanneer het vlees goed gaar is, verwijder je het water (bewaar een bekertje vocht) en laat je het even afkoelen
– Pluk het vlees in draadjes

Voor de saus:
– Doe de gesnipperde ui in een koekenpan en fruit het aan in olijfolie, voeg de fijngesneden knoflookteentjes toe en fruit voor 1 minuut mee. Snij de paprika en de tomaat in blokjes en bak dit mee voor 2 minuten
– Voeg het draadjesvlees en 1 blokje runderbouillon toe en bak het rul. Voeg eventueel het bewaarde vocht toe

De patacónes:
– Pel de bakbanen en snij deze in schijven van circa 3 cm dik
– Frituur de bakbanen goud op 140 graden
– Haal ze uit de frituur en laat ze voor 2 minuten afkoelen
– Plet/stamp elk schijfje bakbanaan, gebruik hiervoor een plat bord. Wikkel het schijfje in plasticfolie zodat het niet gaat vastplakken
– Doe de patacónes weer in de frituur voor circa 3 minuten totdat ze knapperig zijn, op 180 graden
– Wanneer deze klaar zijn, strooi je wat zout over de patacónes

Serveertips:

– Het gerecht is lekker te combineren met partjes avocado of guacamole

Veel kookplezier en eet smakelijk!

Nieuws!Vol enthousiasme kunnen wij u melden dat vanaf maandag 1 juni Carlina’s haar deuren weer opent!

Uiteraard zal dit op een andere wijze gaan dan voorheen. Wij zullen voor uw veiligheid en die van onze collega’s de RIVM coronamaatregelen voor de horeca hanteren. Dit houdt in dat wij veranderingen hebben aangebracht op enkele gebieden. Lees meer hierover via de volgende link: Weer open!

Coctél Fiesta
Om de opening te vieren, geven wij op maandag 1 juni een Coctél Fiesta! Kom en ervaar Zuid-Amerika met tropische cocktails en onze vernieuwde menukaart. Reserveer uw tafel tijdig:

Reserveren