mei 3, 2020

Koken met Carlina’s: Maduros con Queso

Maduros con queso kun je serveren als voorgerecht of als een bijgerecht bij een maaltijd. Dit gerechtje komt in veel landen van Latijns-Amerika voor en is makkelijk te bereiden.

Een stukje Carlina’s in huis halen

Koken met Carlina’s geeft alle thuis-chefs de mogelijkheid om een stukje Carlina’s in huis te halen! In Zuid-Amerika heerst er een familiecultuur, hierbij is samen eten of samen koken een belangrijk moment van de dag. Voor wie of met wie ga jij dit gerecht maken?

Deel jullie creaties met ons via Instagram/Facebook
Tag ons of stuur een foto naar info@carlinas.nl

Recept voor 4 personen:

Vergeet de belangrijkste ingrediënten niet: passie en liefde
Belangrijke tip: volg je hart en kook altijd op gevoel

Ingrediënten:

– 3 Gele bakbanen (Hoe donkerder, hoe zoeter de bakbanaan)
– 200 gr Feta kaas
– 200 gr Bloem
– 1 el Suiker

Bereidingswijze:

– Pel de bakbananen en snij deze in 3 partjes
– Kook de bakbananen met 1 eetlepel suiker voor 3 minuten
– Verwijder het water en prak de bakbananen tot een puree en laat ze even afkoelen
– Om de balletjes met doorsnede van 5 cm te maken, maak je een bananenbal door de puree met je handen te kneden
– Plet de bananenbal en leg in het midden een beetje feta kaas
– Sluit de bananenbal goed door het weer in een bolletje te kneden
– Rol de bolletjes door de bloem
– Frituur de maduros goudbruin op 180 graden

Serveertips:

– Garneer af met korreltjes feta kaas

Veel kookplezier en eet smakelijk!